mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counter jelenlegi látogatók:1

Akciók

AKCIÓK - MOBILÍTÁS HÉT

 

A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET Nkft ZÖLD AUTÓ KÖZPONT-ja  -NFM (KHEM) -VM (KvVM) - ME (KIM) támogatással-; az NKH-val, Kormányhivatalok Közlekedési Felügyeletével, közlekedési környezetvédelmi szakemberekkel együttműködve, 1987 óta évente készít közúti jármű állomány emissziós feltárást. Ennek célja alapvető célja az aktuálus közlekedési környezetszennyezési helyzet megsimerése, a hatályos ellenőrző-, szabályozó rendszerek megfelelő működésének ellenőrzése.

A Közlekedési Felügyeletekkel együttműködve, közúton, véletlenszerűen (vagy a célnak megfelelően, szisztematikusan) leállított gépkocsik károsanyag kibocsátását mérik, és mintegy 1500-3000 mérés eredményéből, mintavételesen értékelik a közúti gépjárműállomány állapotát, a környezetvédelmi felülvizsgálat helyzetét, eredményeit, hiányosságait, készítenek különféle statisztikákat, és határoznak meg elérendő célokat, további megoldandó feladatokat.

Az akció 1997 óta (majdnem) ugyanazzal a technológiával történik, ezért datáljuk ma az első akcót erre a dátumra. (Valójában már 1989-ben készültek közúti mérésre épített emisszió feltárások.) A 2015-as akció, így a

 

XIX. KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI-AKCIÓ

 

 Együttműködő partnereink:

 

MEGBÍZÓK:

  • NFM - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,

EGYÜTTMŰKÖDŐK:

  • ME - Miniszterelnökség
  • NKH - Nemzeti Közlekedési Hatóság,
  • Megyei Kormányhivatalok (Hajdú-Bihar-, Csongrád-, Győr-Sopron-; Budapest)
  • KF - Terülteileg illetékes Közlekedési Felügyeletek
  • FLA - Fővárosi Levegősztaságvédelmi kft (Távemisszió mérés),
  • RND-Soft KFT, Szeged - informatika, adatfeldolgozás, WEB,
  • még sokan mások.

A KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI AKCIÓ-t általában szeptemberben, a Mobilítási Hét-hez kapcsolódva szervezik, az ország négy nagy városában. Az autósok TV-ből rádióból, sajtóból (és szembesülve az ellenőrzéssel) értesülhetnek az eseményről, amelynek keretében az alacsony szennyezésű, jó környezetvédelmi állapotú gépkocsik vezetői általában kisebb, szimbolikus ajándékot is kapnak.

A MENÜ-sorban a megfelelő gombra kattintva lehet eljutni a korábbi-, és az ezévi akciók eredményeit bemutató lapokra.